Barbara de Bruyckere

Veelgestelde vragen

Over mijn coachingstraject en online training

Veelgestelde vragen stempowercoaching 'Klink anders, verdien beter'

Wanneer kan ik beginnen?

Ik start regelmatig nieuwe trajecten. Kies je voor de 1-op-1 coaching, dan kunnen we vaak al binnen enkele weken beginnen, op dagen en tijden die jou en mij goed uitkomen. Tijdens de doorbraaksessie maken we daar afspraken over. Kies je voor het groepstraject, dan gaan we van start als de groep vol zit (vier deelnemers). Vaak hoef je daar niet langer dan een maand op te wachten. De online groepsbijeenkomsten zijn meestal op donderdag- of vrijdagavond.

Op welke dagen vinden de coachings plaats?

We plannen de 1-op-1 sessies in op de dagen en tijden die jou en mij goed uitkomen. De groepsbijeenkomsten vinden meestal op donderdag- of vrijdagavond plaats, maar als andere momenten de groep beter uitkomen, dan regelen we dat. 


Hoe lang duren de sessies?

De sessies van het 1-op-1 traject duren ongeveer een uur. De groepsbijeenkomsten duren steeds ongeveer anderhalf uur. Maar ik hou er geen stopwatch bij. Dus als een sessie uitloopt omdat er gewoon veel te bespreken is, doe ik daar niet moeilijk over.


Wat heb ik nodig om me door jou te laten coachen?

Alle sessies vinden online plaats, via Zoom. Om mee te doen, heb je een computer, tablet of mobiele telefoon nodig met een goede internetverbinding. Het beste volg je de sessies via een laptop of pc.


Je geeft feedback op de audio's en video's die ik tijdens het traject maak. Zit daar een maximum aan?

Ik hanteer een maximum van vijf opnames per sessie. Mijn ervaring is dat dit echt meer dan genoeg is om grote stappen te maken met je stem en stemgebruik. Ik adviseer je overigens wel om er méér te maken dan die vijf. Hoe meer je oefent, hoe mákkelijker het wordt en hoe béter je erin wordt. Maar voor de feedback is een maximum van vijf opnames per call echt genoeg.

Krijg ik ook oefeningen?

Zeker. Ik heb allerlei praktische oefeningen, voor tal van problemen en uitdagingen op het gebied van stem en stemgebruik. Die ga ik niet zomaar over de schutting gooien. Omdat ik live - tijdens de calls - jouw stem hoor en tussendoor ook opnames van jou bekijk en beluister, weet ik heel snel met welke oefeningen jij grote vorderingen gaat maken. Ik zal je dan ook vooral díé oefeningen geven. Een kwestie van maatwerk dus.


Ik krijg toegang tot jouw online academy. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Je krijgt inderdaad toegang tot mijn grote online stempowertraining Pak ze bij de lurven met je stem. Die training bestaat uit ruim dertig inspirerende video’s. Daarin vertel ik je alles over de vele tools en inzichten uit mijn gepatenteerde stempowerbenadering, waarop ik mijn coachings baseer. Je kunt alles uit de video’s (en meer) ook nog eens rustig nalezen in mooie downloads.


Hoe lang heb ik toegang tot deze training?

Onbeperkt. Tenminste, zolang ik dit werk doe en de online academy bestaat. En als het aan mij ligt, is dat nog heel lang. Extra mooi voor jou: als ik na verloop van tijd de training waartoe jij toegang hebt, een update geef of aanvul met nieuwe video's en downloads, dan pik je die gewoon mee.


Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben?

Nee. Ik ben ervan overtuigd dat ik je met de tools, inzichten en oefeningen uit mijn stempowerbenadering, en met mijn manier van coachen, in staat stel jouw next level van spreken te bereiken: meer vanuit kracht en zelfbewustzijn, authentieker en meer als jezelf. Ik sta vierkant achter mijn product en mijn benadering. Daarom bied ik geen 'niet goed, geld terug garantie'.


En als het coachingstraject voorbij is, kan ik dan nog door?

Ja hoor. Regelmatig start ik een vervolgtraject, exclusief voor wie de coaching heeft gedaan. Ook dit traject is 1-op-1, heet Stempowercoaching voor alumni en bestaat uit drie, zes of twaalf sessies. Hoeveel sessies jij gaat doen, bepaal je uiteraard helemaal zelf. Met als motto 'Every level has a new devil' ga ik tijdens dit vervolg in op de dingen waar jij tegenaan loopt nu je vanuit kracht, zelfbewust en als jezelf spreekt. Dat kunnen dingen zijn die met je stem en manier van spreken te maken hebben en weer wat zijn weggezakt. Maar het kan ook gaan om meer empowerment, waarbij ik je de tools in handen geef om nog meer te gaan staan voor wie jij bent en wat je doet. Om nog duidelijker je grenzen te stellen. En om op een elegante manier weg te blijven bij die eeuwige fatsoenskramp, waardoor je je misschien nog steeds af en toe laat gijzelen. Ook verzorg ik een aantal 'specials' met hot seats, bijvoorbeeld over hoe je een kansrijke salespitch doet, hoe je mansplainers soeverein de baas blijft, hoe je een gesprek doeltreffend en toch op een nette manier beëindigt, en hoe je - zonder zenuwen en vanuit een fijne flow - je verhaal voor een grote groep vertelt.
Veelgestelde vragen online stempowertraining 'Pak ze bij de lurven met je stem'

Wanneer kan ik beginnen?

Zodra je hebt betaald voor de training, krijg je een mail om een account aan te maken (of een bestaand account te upgraden). Daarna kun je meteen beginnen.


Hoe lang heb ik toegang tot deze training?

Onbeperkt. Tenminste, zolang ik dit werk doe en de online academy bestaat. En als het aan mij ligt, is dat nog heel lang. Extra mooi voor jou: als ik na verloop van tijd deze trainingeen update geef of aanvul met nieuwe video's en downloads, dan pik je die gewoon mee. 


Wat heb ik nodig om de training te volgen?

Een computer, tablet of mobiele telefoon met een goede internetverbinding. Als je de uitgeschreven versies van de video's en de oefeningen op papier wil nalezen, heb je ook nog een printer nodig.


Ik heb wel betaald, maar geen mail ontvangen om in te loggen. Wat nu?

Het kan zijn dat de bevestigingsmail waarmee je je account kunt activeren, in je spamfilter is terechtgekomen. Of in je map met ongewenste reclame. Wil je dat even controleren? Als je die mail daar niet aantreft, stuur mij dan een e-mail hierover. Dan stuur ik je een nieuwe link waarmee je alsnog je account kunt activeren.


Ik wil graag ook persoonlijk advies over mijn stem en stemgebruik. Kan dat met deze online training?

Zeker! Als je de training aanschaft, kun je gratis een Q&A sessie via Zoom aanvragen, meestal in een klein groepje. Tijdens die sessie kun je live je vragen aan mij stellen. Je kunt ook kiezen voor een apart stempowertraject (1-op-1 of in een groep), waarin ik je in zes sessies op je stem en manier van spreken coach. Die trajecten zijn niet bij deze training inbegrepen. Je moet daar dus een investering voor doen. Maar als je de training hebt gekocht en je laat mij via e-mail weten dat je ook zo'n coaching wil, stuur ik je een kortingscode. Daarmee breng ik het bedrag dat je voor de training hebt betaald, in mindering op de prijs voor de coaching.


Krijg ik mijn geld terug als ik niet tevreden ben?

Nee. Ik ben ervan overtuigd dat ik je met deze online training de tools, inzichten en oefeningen geef waardoor jij meer vanuit kracht en zelfbewustzijn, en meer als jezelf, gaat klinken en spreken, zodat je betere resultaten haalt uit je video's, audio's, gesprekken, meetings en presentaties. Ik sta vierkant achter mijn product en mijn benadering. Daarom bied ik geen 'niet goed, geld terug garantie'.