barbara_de_bruyckere_stemtraining_online_triple_t

Over mij

Maar dan een beetje anders

barbara_de_bruyckere_stempowercoach_over_mij

Waar deze pagina eigenlijk over zou moeten gaan

Volgens veel online businesscoaches moet je op de Over mij-pagina jezelf van je persoonlijke kant laten zien. Bij voorkeur doe je dat, zeggen ze dan, door een verhaal te vertellen over een grote teleurstelling die je hebt overwonnen. Of door te schrijven over een langdurige worsteling waaruit je bepaalde levenslessen hebt getrokken. En om de pagina helemaal af te maken, leg je ook nog een link tussen die strijd en je business. Jouw ervaringen vormen dan een bron van inspiratie voor je klanten en geven jou extra geloofwaardigheid en status als coach of kennisprofessional.

Hoe ik via omwegen voice-over en stempowercoach® werd

Op deze Over mij-pagina zou ik daarom eigenlijk moeten vertellen over onze zoon, die verstandelijk beperkt en autistisch is. Over hoe wij als gezin daarmee hebben leren omgaan, zo goed en zo kwaad als dat ging en gaat. Over hoe de zorg voor hem mij dwong na te denken over ander werk, dat ik zo veel mogelijk thuis kon doen. Over hoe ik vervolgens – met mijn radio- en theaterachtergrond – uitkwam bij voice-overwerk. En over hoe ik, door me als voice-over jarenlang te verdiepen in alle aspecten van stem en stemgebruik, stempowercoach® werd met een eigen, unieke en gepatenteerde methode. Een methode waarmee ik inmiddels al honderden mensen heb mogen helpen om met hun stem moeiteloos een ijzersterke impact te maken. 

Hóé je iets vertelt, zegt meer over jou dan wát je vertelt

Op deze plek had - kortom - een 'ik-worstel-en-kom-boven verhaal' moeten staan. Zo’n verhaal stónd hier ook. Aangemoedigd door mensen die er verstand van hebben, had ik er heel erg mijn best op gedaan. Ik kreeg er ook mooie reacties op. Toch heb ik het vrij snel weer weggehaald. Want om mensen in staat te stellen je te leren kennen en een connectie met je te voelen, hoef je niet per se hele verhalen óver jezelf te vertellen. Veel sterker, en tegelijkertijd minder in your face, is het om stukjes ván jezelf te delen. 

In je stem klinkt door wie jij ten diepste bent

Stukjes ván jezelf delen. Dat doe je niet zozeer met wát je zegt, maar vooral met hóé je het zegt. En dan heb ik het over je toon of stemklank. Want in je stem klinken - onbewust en onbedoeld - allerlei belemmerende overtuigingen en onzekerheden door, maar bijvoorbeeld ook oneigenlijke, pushende drijfveren. Dingen die jou meestal niet dienen. Ondermijners, noem ik ze. Die ondermijners hebben een eigen ondertoon en versluieren daarmee jouw authentieke stemklank, de stem die representeert wie jij ten diepste bent. Mensen pikken dat op, vaak onbewust, en onthouden dat ze niet echt een connectie met jóú voelden. Omdat er iets tussen zat. Zo kan je stem je succes in de weg staan.

Moeiteloos een ijzersterke impact maken met de klank van je stem

Als stempowercoach help ik je die sluiers weg te halen, zodat je vrij, in je kracht, authentiek, ontspannen  en dus helemaal als jezelf gaat spreken en presenteren. Dan ga je moeiteloos een ijzersterke impact maken. Dan ga je mensen ráken. Dan gaan ze een connectie met je voelen, je vertrouwen, serieus nemen en met je willen werken. Hoe ik werk en dát mijn aanpak werkt, lees je op mijn homepage. Wil je het zelf ervaren? Dat kan. Meld je (via de knop hieronder) aan voor een gratis 1-op-1 coaching tijdens mijn wekelijkse Stempowering Live op LinkedIn. Echt waar: al na vijf minuten (!) verandert je stemklank.

Barbara de Bruyckere - stempowercoach® en voice-over