Barbara de Bruyckere

Klink anders, verdien beter

Ontdek hoe je moeiteloos een ijzersterke impact

maakt met de klank van je stem

Stempowercoaching (1-op-1)

Mensen met gemak meenemen in je verhaal. Ze ráken, inspireren en overtuigen

Mensen ráken, inspireren en overtuigen. Ze meenemen in je verhaal. Impact maken, terwijl je volledig ontspannen bent en dicht bij jezelf blijft. Hoe doe je dat eigenlijk? Niet met goed gekozen woorden en rake zinnen. Woorden doen er weliswaar toe, maar het gaat vooral om het gevóél dat je mensen met die woorden geeft. En dat gevoel breng je over met de klank van je stem.

Moeiteloos een ijzersterke impact maken met je stem?

Ben jij een leider of ondernemer en wil je met jouw stemklank moeiteloos een ijzersterke impact maken? Zodat je betere resultaten haalt uit je video’s, podcasts, gesprekken, meetings, presentaties en talks? En je omzet blijvend een boost geeft? 

Laat mij je helpen. Volg mijn 1-op-1 stempowertraject Klink anders, verdien beter. Op deze pagina vertel ik je er meer over.

'Je stem is het geheime wapen van je presentatie'

Is dit herkenbaar voor jou?

 1. Je voelt vaak mist in je hoofd als je moet spreken. Een soort disconnectie. Alsof je er niet echt bij bent. Niet alleen op een podium. Ook op camera en tijdens meetings en gesprekken.
 2. Je steekt altijd veel tijd in de voorbereiding van je talks. Toch kom je nooit echt lekker uit de verf.
 3. Je dendert vaak als een TGV door je verhaal heen. Of je praat juist te zacht, te monotoon of te meisjesachtig. Daardoor zien mensen je niet als de expert of leider die je bent.
 4. Je vindt het eng om ruimte in te nemen tijdens presentaties, vergaderingen en gesprekken. Je durft geen stiltes te laten vallen en houdt je mening vóór je, uit een soort bescheidenheids- of beleefdheidskramp. Ook al wéét je dat je gelijk hebt.
 5. Je moet altijd hard werken om je punt te maken. En het overkomt je te vaak dat mensen je onderbreken als je iets vertelt, met jouw ideeën aan de haal gaan en er ook nog eens de credits voor incasseren.
 6. Je staat steeds met je mond vol tanden als de zoveelste bijdehandte mansplainer jou ongevraagd iets uitlegt of een ‘welgemeend’ compliment geeft.
 7. Je ervaart op dagen met meerdere gesprekken, vergaderingen of presentaties een diepe vermoeidheid. Je zit dan hoog in je adem, moet veel 'duwen' en hebt snel last van heesheid.
 8. Je verkrampt als de camera aangaat, waardoor je boodschap er niet natuurlijk en overtuigend uitkomt. Je video’s kosten je daardoor veel tijd, energie en … ergernis.
 9. Je klinkt al gauw saai en monotoon als je een podcast opneemt of geïnterviewd wordt. Het lukt je daardoor niet mensen met je verhaal te raken, te inspireren en te overtuigen.
aartjan_van_erkel_testimonial_stempoweren_barbara_de_bruyckere

'Via de manier waarop je praat, vertel je dingen over jezelf. Privé-dingen. Dingen die alleen jij weet. Dat doe je zonder dat je het zelf doorhebt. Maar met hun onderbewustzijn pikken mensen dat direct op. Barbara maakt je bewust van wat je allemaal onbewust communiceert. Zo maakt zij jou weer de meester over je eigen stem.'

Aartjan van Erkel - beruchtste copywriter van Nederland

Het is tijd om anders te klinken. Want jij verdient beter

Of je tijdens het spreken nu last hebt van stress, spreekhaast of stemproblemen. Of van mist in je hoofd, mansplainers of vermoeidheid. Je kunt ervan afkomen. Ook jij kunt moeiteloos een ijzersterke impact maken met je stem. Zodat je betere resultaten bereikt met je video's, audio's, gesprekken, meetings en talks. En je omzet blijvend een boost geeft. Wil je dat? Laat mij je helpen. Volg mijn 1-op-1 stempowerprogramma Klink anders, verdien beter. Hieronder vertel ik je wat deze coaching jou gaat opleveren.

Wat gaat mijn programma jou opleveren? 

 • Je bent volkomen op je gemak en authentiek als je spreekt. Je zit dan echt in je gevoel. Daarom gelóven mensen je. Ze ervaren contact met je, er zit geen 'kogelvrij glas' tussen jou en hen. Jij bent écht.
 • Je durft tijdens talks, meetings en gesprekken kleur te bekennen en klinkt daardoor veel meer als de leider of expert die je bent. Mensen willen geen twijfelaar die de nuance zoekt, maar iemand die richting geeft. Ze houden niet van slappe thee, maar van pittige espresso.
 • Je hoeft je niet of nauwelijks meer voor te bereiden op talks, webinars, masterclasses en presentaties. Je dóet ze gewoon, omdat je dat durft en omdat je weet waar je het over hebt. Je stáát voor wat je zegt. Mensen vóélen dat en dus is je impact groter dan je ooit had.
 • Je weet hoe je waardig en effectief voorkomt dat mensen je in de rede vallen, hoe je mainsplainers elegant maar gedecideerd terug in hun hok duwt, en hoe je mensen die met jouw ideeën aan de haal gaan, soeverein op hun plek zet.
 • Je maakt meteen indruk als je je voorstelt, omdat je weet hoe je jezelf met je stemklank krachtig neerzet.
 • Je video’s en podcasts staan er voortaan in één keer op. Geen frustraties meer vanwege retakes of knip- en plakwerk achteraf. Maar gemak, tijdwinst en … plezier.
 • En omdat je je verhaal in je video’s en podcasts zo vanuit jezelf vertelt, geef je je kijkers en luisteraars het gevoel dat je mét hen praat, niet tégen hen. Daardoor ervaren ze contact met je. En contact is de voorwaarde om impact te maken.
 • Je krijgt meer volgers en fans. En daar hoef je eigenlijk helemaal geen moeite voor te doen.
 • Je haalt veel betere resultaten uit je salesgesprekken. Tot wel een verdubbeling (!) van de conversie. Dat komt doordat je vertrouwt op je expertise, niet in de uitkomst zit, zonder een spoor van twijfel je prijs noemt en heerlijk ontspannen bent. Die fijne flow klinkt door in je stem. Je prospects pikken dat op en willen niets liever dan met jou werken.
 • Je werk wordt leuker en gemakkelijker. Want je trekt klanten aan die echt bij jou passen.
 • Je coach-calls gaan als vanzelf, want jij staat voor wat je zegt en klinkt als de expert die jouw klanten nodig hebben.
 • Je klanten gaan daardoor ook meer met jouw adviezen doen, betere resultaten halen en jou aanbevelen bij anderen. Ze worden je ambassadeurs.
 • Je gaat meer omzet halen. Dat is een vanzelfsprekend en onvermijdelijk gevolg van al deze benefits. En het gaat niet om peanuts. Je conversie uit salesgesprekken, ik heb het al eerder gezegd, kan zomaar verdubbelen.
 • Je gaat tijd en energie overhouden. Om nieuwe dingen te ondernemen in of met je bedrijf. Of juist om ándere dingen te doen die jij belangrijk vindt. Zoals tijd voor je gezin, je familie en vrienden, hobby's, sporten, reizen of lekker niks doen.

Jeanet_bathoorn_businesscoach_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_stemtraining

‘Dit gaat verder dan stemcoaching. Barbara heeft de gave om in je stem te horen waar je in je persoonlijke ontwikkeling staat.’

Jeanet Bathoorn - businesscoach, mastermind expert en auteur (VrijheidsOndernemers)

maartje_blijleven_community_expert_stemcoach_barbara_de_bruyckere_stemtraining
‘Als je in korte tijd veel meer impact wil maken met je stem en met je presentatie, laat je dan trainen en coachen door Barbara.’

Maartje Blijleven - digital community expert, keynote speaker en auteur (We Love Communities)

eva_brouwer_presentatietrainer_stemcoach_barbara_de_bruyckere_stemtraining

‘Een aanrader. De stem is vaak totaal onderbelicht. Dankzij de stempowercoaching van Barbara krijg je meer macht over je presentatie.’

Eva Brouwer - presentator, dagvoorzitter, presentatietrainer en auteur (Pak Je Podium)

petra_iuliano_businesscoach_stemcoach_barbara_de_bruyckere_stemtraining

‘Voor Barbara is je stem de ingang naar een transformatie. Ze zet je tijdens haar coaching in je kracht en geeft je innerlijke vrijheid.’

Petra Iuliano - businesscoach, verdienmodellen expert en auteur (The Network of Purpose)

suus_venings_testimonial_stempowercoaching_barbara_de_bruyckere_online_coaching
'Door met Barbara te werken, heb ik ontdekt dat in mijn stem persoonlijke belemmeringen van vroeger doorklonken. Daar heb ik tijdens de stempowercoaching afstand van genomen, waardoor ik mezelf nu veel vrijer voel om te spreken en meer ruimte in te nemen. Daarnaast heb ik technieken geleerd om mensen te boeien en slim in te spelen op hun brein, dat nu eenmaal aanslaat op variatie. Ik ben bijvoorbeeld minder monotoon gaan praten. Tot slot heb ik geleerd om meer vanuit gevoel en speelsheid te spreken, en minder beredeneerd. Ik spreek nu vrijer en hoef niet alles eerst te bedenken, want de woorden komen vanzelf. Ik raad je aan met Barbara te werken. Want de kans is ontzettend groot dat je veel briljanter bent in je vak dan hoe je overkomt. In korte tijd maak je bij Barbara een enorme transformatie door en ga je je veel zekerder voelen als je spreekt.'
Suus Venings - online scriptiebegeleider (Gelukkig afstuderen)

Dit is waarom mijn coaching jou gaat helpen

Ik werk radicaal anders dan andere stem- en presentatiecoaches

Met mijn programma Klink anders, verdien beter ga jij in slechts zes sessies een ijzersterke impact maken met de klank van je stem. Om dat te bereiken, werk ik radicaal anders dan andere stem- en presentatiecoaches. Zij werken ‘van buiten naar binnen’, ik werk ‘van binnen naar buiten’. Ik leg het je uit.

Echt contact maken, geen aangeleerde presentatietrucjes

Je kent ze wel, de adviezen van die andere stem- en presentatiecoaches. Over hoe je moet staan (of zitten), waar je je handen moet houden, dat je zus of zo moet kijken, dat je toon aan het eind van elke zin omhoog of juist omlaag moet, of dat je altijd moet glimlachen als je spreekt. Ik vind het 'aangeleerde buitenkant'. Zodra je aan al dat soort dingen moet denken als je spreekt, zit je te veel 'in je hoofd'. En als je in je hoofd zit, zit je niet in je gevoel. Hoe kun je dan ooit echt contact maken met je kijkers, luisteraars, gesprekspartner of publiek? Ik werk radicaal anders: van binnenuit. Vanuit je mindset.

Je stem: de verklikker van je binnenwereld

Je stem is namelijk de verklikker van je binnenwereld. De echo van je ziel. Of, zoals mijn Amerikaanse coach ooit zo mooi zei: het orkest van je hart. Anders gezegd: in je stem klinken - onbewust en ongewild - drijfveren en remmingen door die jou niet dienen. Voorbeelden van deze 'ondermijners' zijn controlezucht, bewijsdrang, je niet durven uitspreken, het voortdurend zoeken naar bevestiging, en de neiging hebben om te pleasen. Mensen pikken dat op, vaak zonder het door te hebben, en onthouden het onprettige gevoel dat je ze geeft. Zo kan je stem je succes in de weg staan.

Loskomen van de stemklanken die jou niet dienen

Mede dankzij mijn vele jaren ervaring als voice-over heb ik een getraind gehoor voor die ondermijners. Ik hoor ze doorklinken in je stem, benoem ze, maak je er bewust van, stel er vragen over en reik je de inzichten en oefeningen aan om er snel van los te komen. Dat hoor je – vaak al na een paar minuten (!) – terug. Je gaat dan spreken en klinken vanuit het nu, vrij in je hoofd, in je kracht (of in je zachtheid) en helemaal als jezelf.

Meer volgers, fans en klanten. Meer omzet. Verdubbeling conversie uit salesgesprekken

Dat is de toon waarmee je mensen het gevoel geeft dat je mét hen praat, niet tégen hen. De toon waarmee ze contact met je ervaren, omdat ze jóú horen. De toon waarmee je ze raakt, inspireert en overtuigt. De toon waarmee je met het grootste gemak een ijzersterke impact maakt. Niet alleen in je video’s, lives, webinars, masterclasses en podcasts. Maar ook in je coach-calls, salesgesprekken, meetings, presentaties en talks. Met veel betere resultaten tot gevolg. Zoals meer volgers, fans en klanten. En meer omzet. De conversie uit je salesgesprekken kan zomaar verdubbelen!

Jezelf bevrijden, zodat we jóú gaan horen: in je kracht, in het nu

Die toon vínden, is één ding. Die toon vásthouden, is iets anders. Stem- en spreekpatronen zijn in je jongste jaren ontstaan en daarna in vele tientallen jaren verankerd. Daar kom je niet zomaar vanaf. Vóór je het weet, klink je weer net zo pleasend als voorheen. Of monotoon, juf-achtig, gehaast, onnodig relativerend of pushend. Of krachteloos en onzeker, omdat je nog steeds bijna elke zin eindigt met een denkbeeldig vraagteken. Tijdens mijn programma ga ik samen met jou aan de slag om de stem- en spreekpatronen die jou in de weg zitten, en waarmee jij je eigen succes blokkeert, blijvend om te buigen. Zodat de ondertonen die jou niet dienen, vanzelf verdwijnen. En we jóú gaan horen, zoals jij ten diepste bent. Vrij in je hoofd, in je kracht of juist in je zachtheid, in het nu en in je gevoel. Wat een bevrijding.

Is daar een woord voor? Jazeker: stempoweren 

Mijn ‘van binnen naar buiten-benadering’ is gepatenteerd en wat ik doe, heeft een naam: stempoweren. Dat begrip heb ik zelf gemunt en het betekent: in je kracht zetten, met je stem als ingang én uitkomst.
maxime_coesel_barbara_de_bruyckere_stemcoaching_online

‘Ik heb zó veel masterclasses  gevolgd, ook in het buitenland. Barbara is de eerste die van binnenuit  werkt, zodat je vanzelf anders klinkt en écht contact met mensen maakt.’

Maxime Coesèl - presentatrice, voice-over en entertainment producer (M-Factor)

milton_wijngaarde_barbara_de_bruyckere_stemcoaching_triple_t_toolbox
‘Barbara's methode is een gamechanger. Alleen vanuit het nu, in een flow, kun je stukjes van jezelf laten zien. Dat is wat mensen willen. Ze willen echtheid. Dán voelen ze een connectie.’

Milton Wijngaarde - zanger (nu solo, voorheen leadzanger bij R&B-formatie Romeo)

urvin_monte_musicalster_barbara_de_bruyckere_triple_t_online

‘Als ik spreek, hou ik mezelf in. Barbara heeft mij geleerd dat ik dan te veel in mijn hoofd zit. Ga ik naar mijn gevoel, alsof ik dans of zing, dan verdwijnt het kogelvrije glas tussen mij en het publiek.’

Urvin Monte - danser, zanger, acteur, musicalster, audio engineer en regisseur

stella_bergsma_barbara_de_bruyckere_stemcoaching_triple_t

‘Het is fascinerend dat Barbara in je stem hoort wat voor persoon je bent en wat je verborgen houdt. Door daar de vinger op te leggen, kun je dat loslaten en ga je klinken zoals je echt bent.’

Stella Bergsma - zangeres, schrijfster en voordrachtskunstenares 

sanne_jaspers_loopbaanconsultant_testimonial_barbara_de_bruyckere_stempowercoaching
'Ik was een tijdje geleden in de room van Barbara op Clubhouse. Daar coachte ze een man die door haar stemopdrachten bij een stuk emotie kwam dat hij heel ver weg had gestopt. Toen dacht ik: ‘Dát wil ik ook. Met háár wil ik werken’. In de doorbraaksessie die ik vervolgens met Barbara heb gehad, kwam ik erachter dat er inderdaad veel meer in mijn stem zit. En ook veel meer ... in mij! Ik ben toen gestart met het groepstraject en ik ben zó blij met wat ik daar heb kunnen vinden in mezelf. Barbara weet op de een of andere manier zo de diepte in te gaan en datgene wat je heel ver weg had gestopt, te pakken en te zeggen: ‘Kijk, … dít!’. En dan kun je alleen nog maar voelen: ‘Ja, … dát ja! Dát is wat ik nooit onder woorden kon brengen. Dát is wat me vastzet en tegenhoudt. Dát is die enorme ondermijner in mijn hoofd. En jij hebt ‘m nu vóór mijn neus op tafel gelegd! Wát een bevrijding!’
Sanne Jaspers - loopbaanconsultant

Ook volop aandacht voor toonvariatie, stemtechniek en verteltechniek

Behalve voor jouw ‘binnenwereld’, waar je stemklank vandaan komt, heb ik in mijn coaching ook aandacht voor toonvariatie, stemtechniek en verteltechniek. Allemaal zaken die jou nog meer helpen moeiteloos een ijzersterke impact te maken.

Ik vertel je bijvoorbeeld:

  • welke twee tools met afstand het krachtigst zijn om de aandacht te triggeren, en waarom veel mensen het doodeng vinden om ze toe te passen;
  • hoe je heel simpel en subtiel met je stem kunt spelen om mensen geboeid te houden;
  • hoe je eenvoudig afkomt van je matte monotoon, waarmee je nu nog mensen in de sluimerstand laat sukkelen;
  • hoe je met een aanpassing van niks vriendelijker en empathischer gaat klinken;
  • hoe je juist meer autoriteit en zakelijkheid in je stemgeluid krijgt.


Ook kom je te weten:

 • hoe je eenvoudig voorkómt dat je hees wordt als je wat langer moet spreken of presenteren;
 • hoe je helder en beter verstaanbaar spreekt, ook in een grotere ruimte;
 • hoe je heel eenvoudig afkomt van die onsmakelijke smakjes tijdens het spreken;
 • hoe je meer diepte in je stem krijgt en/of minder nasaal klinkt, waardoor mensen het prettiger vinden om naar je te luisteren;
 • hoe je met je ademhaling extra rust in je verhaal brengt, zodat je meer vertrouwen wekt en mensen je sneller als expert zien.

'Je stem is de echo van je ziel'

Daarnaast ontdek je:

 • met welke effectieve verteltrucs je mensen op het puntje van hun stoel krijgt, ook als ze even waren afgedwaald;
 • hoe je humor in je verhaal verwerkt, zonder dat het voor kromme tenen zorgt.

Bovendien leer je:

 • hoe je zonder veel óver jezelf te vertellen, genoeg ván jezelf laat zien om er zeker van te zijn dat mensen zich in jou (en dus in jouw verhaal) herkennen.

Maartje_Strijbis_stempowercoaching_Barbara_de_Bruyckere_coaching

'Ik heb zo veel handvatten en tips gekregen om mijn stem beter te gebruiken. Met idiote oefeningen en een flinke bak humor greep je me bij m'n kladden. Zodat ik nu vanuit rust en vertrouwen mijn expert-rol kan pakken. Barbara, je bent een heerlijk mens!'

Maartje Strijbis - independent photographer en coach

Charida_Oumghar_stempowercoaching_Barbara_de_Bruyckere_coaching

‘Na slechts twee zinnen wist Barbara waarom mijn stem vaak hees en vlak klinkt. En al na een paar oefeningen en aanwijzingen klonk ik anders: kernachtig, helder en overtuigend. En ik vóél me met deze stem ook krachtiger! Barbara is een fantastische vakvrouw.'

Charida Oumghar - dagvoorzitter, presentator, acterend model en online energizer 

Esther_Blokzijl_stempowercoaching_Barbara_de_Bruyckere_coaching

'Ik zit vaker in mijn hoofd dan in mijn lijf. Heel knap van Barbara dat zij dat aan mijn stem hoort. Dankzij haar oefeningen kan ik nu in mijn lijf zakken en lukt het veel beter om een connectie te maken met mensen en bij hen 'binnen te komen'. Het is magisch wat zij kan.'

Esther Blokzijl - coach voor de werkende mens met een chronische ziekte

Jennifer_Evenhuis_stempowercoaching_Barbara_de_Bruyckere_coaching
‘Ik heb een wat vragende toon, maak het mensen graag naar de zin. Binnen tien minuten klonk ik al zo veel krachtiger en het kostte ook nog eens veel minder moeite! Wil je in no time beter klinken en dus beter overkomen, ga dan naar Barbara. Je krijgt er geen spijt van.'

Jennifer Evenhuis - actrice, comédienne en schrijver

lia_de_beer_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_stempower_online
'Het is ongelofelijk om te ervaren hoe Barbara al na een paar zinnen hoorde waar ik mezelf onbewust tegenhoud of waar ik juist te veel aan het pushen ben. Door mij in mijn dialect te laten praten, kon ik ervaren en erkennen dat ik op de schouders van mijn voorouders sta. Mijn voorouders, die door de baas arm en de pastoor dom werden gehouden. De ontroering die dat bij mij opriep, gaf mijn dialect ineens een heel andere lading. Ik eer het nu, het mag er zijn. Zodra ik bij dat gevoel kom, gaat het ventiel van het hogedruk vat open, verdwijnt de spanning uit mijn lijf en voel ik mij in mijn zachtheid zakken. Het is lastig om dit gevoel te beschrijven, dus ervaar het vooral zelf en laat je door haar coachen! Barbara is echt dé stempowercoach: glashelder, scherp, een supertalent. Dank je wel, Barbara!'
Lia de Beer - interim-manager en organisatieadviseur

Wat krijg je?

6 live sessies (via Zoom)

6 live sessies van ongeveer een uur (1-op-1, via Zoom) om de belemmeringen in je stemgebruik los te laten, zodat je stem vóór je gaat werken en niet tégen je.

barbara_de_bruyckere_online_stemcoaching_opnames_sessies_1op1_groep

Opnames

    Opnames van de live sessies, zodat je alles nog eens rustig kunt terugkijken en op je in kunt laten werken.

stemcoaching_barbara_de_bruyckere_online_stemcoach_oefeningen

Oefeningen

Documenten met eenvoudige oefeningen, bijvoorbeeld om meer gelaagd en met meer autoriteit te klinken, heesheid te voorkomen, of je articulatie te verbeteren.

barbara_de_bruyckere_online_stemcoaching_feedback_triple_t

Feedback

Feedback op alle audio’s en video’s die jij - al dan niet in opdracht van mij - tijdens het traject maakt. 

Contact en nabijheid

Veel direct contact en nabijheid; je kunt me gedurende het traject altijd vragen stellen via Voxer, een app voor tekst- en spraakberichten.

barbara_de_bruyckere_online_stemtraining_stemcoach

Online training

Toegang tot mijn online stempowertraining (meer dan 30 video's en schriftelijke uitwerkingen).

Zullen we praten? Boek een gratis doorbraaksessie stempowercoaching

Wil jij moeiteloos een ijzersterke impact maken met de klank van je stem? Denk je dat mijn 1-op-1 stempowercoaching jou daarbij kan helpen? En ben je bereid daar 1.997 euro (ex BTW) in te investeren? Laten we dan in gesprek gaan. Boek een gratis doorbraaksessie stempowercoaching met mij, via Zoom.

Moeiteloos mensen raken, inspireren en overtuigen als je spreekt

Tijdens deze sessie analyseer ik je stem(klank) en vertel ik je hoe mijn onorthodoxe aanpak werkt. Eenmaal in gesprek met elkaar, voelen we vanzelf aan of we een goede klik hebben, zodat we ook echt het beste resultaat voor jou eruit gaan halen. Namelijk, dat je straks moeiteloos - vanuit jezelf en zonder aangeleerde trucjes - anders klinkt, spreekt en presenteert. Zelfverzekerder en meer in je kracht. Of juist empathischer en meer verbindend. Minder pushend als dat nodig is. Minder gehaast ook, en meer 'in control'. En sowieso, veel meer zoals jij écht bent. Dan gaan mensen jóú horen en contact met je voelen. Zodat je ze helemaal vanzelf gaat raken, inspireren en overtuigen.

Mensen aantrekken met je stem, zonder je best te doen

Als je die toon eenmaal te pakken hebt in je video's, audio's, gesprekken, meetings en presentaties, dan ga je daar veel betere resultaten mee bereiken. Want je duwt mensen niet meer van je áf als je spreekt, je trekt ze juist áán. En het mooie is: je hoeft er helemaal niet je best voor te doen.

marielle_lassche_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_presenteren_spreken

‘Barbara hoorde in mijn stem dat ik me te weinig een deskundige voelde. Dankzij haar coaching durf ik nu te stáán voor wat ik weet. Mijn presentaties en online colleges zijn daardoor enorm veel beter geworden.’

Mariëlle Lassche - kunsthistorica en docent (Kunst & Context)

veronique-de-prycker-online-stempowercoaching-barbara-de-bruyckere

‘Barbara is een echte stemfluisteraar. Ze hoort feilloos of jouw boodschap je helpt je doelen te bereiken. Jouw mindset klinkt namelijk onbewust door in je stem en dat maakt het verschil tussen wel of geen impact.’

Véronique de Prycker - ondernemerscoach en LinkedIn-expert

Jiska_van_der_Kooij_stemcoaching_Barbara_de_Bruyckere_triple_t

‘Barbara hoort haarfijn in je stem waar je fysiek en emotioneel zit. Ze wist mij te connecten met de emoties achter mijn woorden. Dat kan ik als ondernemer goed gebruiken bij het echt bereiken van mijn cliënten.'

Jiska van der Kooij - life coach, communicatietrainer en mindfullness trainer

laura_romy_legue_testimonial_barbara_de_bruyckere_stemcoach_online
‘Binnen een aantal minuten had Barbara door waar mijn uitdagingen als ondernemer zitten, puur door naar mijn stem te luisteren: minder perfectionisme, meer gevoel voor het middenveld. Een indrukwekkende gave!'

Laura Romy Legué - expert digital usability en digital presence

Barbara_de_Bruyckere_stempowercoach_voice_over

Waarom zou je met mij willen werken?

Ik ben Barbara de Bruyckere, stempowercoach en voice-over. Als stempowercoach help ik jou moeiteloos een ijzersterke impact te maken met de klank van je stem. Met mijn vernieuwende en gepatenteerde aanpak heb ik al honderden mensen mogen helpen. Daarom ben ik er zeker van dat ik ook jou kan helpen. Dat ook jij gaat spreken en klinken 'als jezelf', vrij van je belemmerende overtuigingen en pushende drijfveren, zodat mensen echt contact met je voelen. Maar mijn programma volgen, is meer dan een methode aanleren. Je gaat met míj werken. Illustratief voor wie ik ben en hoe ik in elkaar zit, is hoe ik na een enorme miskleun ben gaan doen wat ik nu doe. 

Een buitenkans als beginnend voice-over

Het is alweer járen geleden. Ik was beginnend voice-over en een groot pensioenfonds had mijn stem uitgekozen voor het inspreken van zijn nieuwste campagne. Een buitenkans! Maar toen ik bij de studio aankwam, bleken de hele marketingafdeling en de halve directie van het pensioenfonds aanwezig te zijn. Ze hadden er een bedrijfsuitje van gemaakt.

Vuurrode wangen en klotsende oksels 

Onder de druk van zó veel kijkers en luisteraars bakte ik er als rookie he-le-maal niets van. Ik legde klemtonen verkeerd, klonk niet wervend genoeg of gaf juist te veel energie, en struikelde steeds over hetzelfde zinnetje. Na de zoveelste retake begon ik zelfs hees te worden. Met vuurrode wangen en klotsende oksels verliet ik het pand. Even spookte het door mijn hoofd: 'Ik kap ermee. Te veel stress. Dit is niks voor mij'. Toch besloot ik dóór te gaan. Maar wel helemaal anders.

Een schat aan kennis

Ik ging in de leer bij ervaren voice-overs. Ik verfijnde mijn techniek met logopedie. Ik verslond boeken en artikelen over stemgebruik, presenteren, mindset en de werking van onze hersenen. En ik liet me trainen en coachen door de beste stemcoaches van Amerika. Gecombineerd met steeds meer ervaring als voice-over bouwde ik zo een schat aan kennis op. Kennis waarmee ik steeds beter in mijn vak werk, en bovendien veel meer kon dan alleen voice-over teksten inspreken. Maar wát?

Oplossing voor alles wat niet goed gaat bij spreken en presenteren

Het antwoord op die vraag kwam bovendrijven in de vloedgolf van online video's, webinars, lives, challenges en podcasts van de afgelopen jaren. De aangeleerde presentatietrucjes, de inspiratieloze toon, de spreekhaast, de naar binnen gerichte blik, de vaak meisjesachtige klank, de vastgezette glimlach en de ingestudeerde ‘spontaniteit’ … ze schreeuwden om een oplossing. En omdat ik me er zo in had verdiept, wíst ik dat ik die had. Dus werkte ik mijn kennis en ervaring uit in de methode waarmee ik nu al zo veel mensen heb mogen helpen. 

Kansen keren

Mijn miskleun komt in mijn coachings overigens nog regelmatig voorbij. Als vermakelijke anekdote. Maar ook als voorbeeld van hoe je met hard werken en de juiste mindset je eigen kansen kunt laten keren.

irene_cécile_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_triple_t_toolbox

‘Barbara is een echte stem-helderziende. Ze hoorde na een paar minuten in mijn stem wat mij dwars zat. Vervolgens leerde ze me hoe ik daar doorheen kan bewegen. Een vakvrouw!’

Irene Cécile - illustrator, gespecialiseerd in medische folders

veerle_seymus_barbara_de_bruyckere_triple_t_toolbox

‘Iemand vijf zinnen laten uitspreken en weten wat het probleem is. Barbara kan dat. Je ontdekt hoe je stem onbewust gepercipieerd wordt en hoe je dat kunt sturen. Indrukwekkend.'

Veerle Seymus - business mentor en leadership developer

hens_zimmerman_npo_podcast_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_online

‘Op advies van Barbara schrijf ik niet al mijn teksten meer uit. Daardoor blijf ik meer in mijn gevoel en klinkt mijn passie voor ruimtevaart meer in mijn podcast door. Luisteraars waarderen dat.’

Hens Zimmerman - audio-engineer en maker NPO-podcast Zimmerman in Space

tracy_metz_journalist_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_stemtraining
‘De stempowercoaching van Barbara is echt een verrijking! Ik weet nu hoe ik mijn stem bewust anders kan inzetten. Om me te positioneren bijvoorbeeld. Of om mensen mee te krijgen in mijn verhaal.’

Tracey Metz - journalist (o.a. NRC en De Groene), auteur, presentator en podcastmaker  

margriet_snaterse_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_stempower
'Barbara heeft mij op een makkelijke manier over drempels geholpen. Ze kan horen waar ik mezelf blokkeer en geeft allerlei leuke oefeningen om mezelf vrijer te voelen. Het is heel grappig dat ik eerst dacht dat ik dan heel raar zou klinken, maar toen ik mezelf terugluisterde bleek ik juist mooi te klinken. Het is fantastisch om te zien hoe ik in slechts een paar sessies in mijn filmpjes ben veranderd van een stijve hark met een saaie, eentonige stem naar de danser en kunstenaar die ik bén. Gewoon door bewustwording en een andere blik op mezelf ben ik 'los' en denk ik nu: kom maar op met die camera's.'
Margriet Snaterse - kunstenaar

Wanneer kun je beginnen?

Ik start regelmatig nieuwe trajecten. Meestal hoef je niet langer dan een maand te wachten. De sessies vinden plaats op dagen en tijden die jou en mij goed uitkomen. Tijdens de doorbraaksessie maken we daar afspraken over.
helen_van_dijk_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_triple_t_toolbox
‘Barbara weet met haar coaching onmiddellijk en 'spot on' de vinger op de zere plek te leggen. Door wat eenvoudige oefeningen kon ik direct aan de slag. Het mooie is dat ik haar advies kan toepassen in mijn podcast, waarbij ik meteen het effect merk.'

Helen van Dijk - expert intuïtief leiderschap, coach, mentor en HSP-ondernemer

poul_sven_de_haan_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_triple_t

‘Het is bijzonder dat Barbara zo snel in je stem hoort wat er beter kan. Ik klonk altijd wat nasaal. Uit een simpele oefening bleek dat dat een overblijfsel van mijn kindertijd was, toen ik vaak verkouden was. Barbara heeft me geleerd hoe ik van die nasale klank afkom. Een aanrader!'

Poul Sven de Haan - audio-engineer (Studio Faboem)

anneliek_van_der_heijden_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_triple_t_toolbox

‘Ik ben diep geraakt door de gave van Barbara om via de klanken van mijn stem te horen wat mij bezighoudt. Met directheid en zachtheid spiegelt ze je en laat ze je ervaren wat je concreet kunt doen om - in mijn geval - bevrijding te ervaren. Echt een aanrader!’

Anneliek van der Heijden, leiderschapscoach, IoPT-begeleider en expert zelfontwikkeling

stefanie_kamstra_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_triple_t_methode
'Bijzonder verrassend hoe Barbara de juiste snaar weet te raken door enkel naar je stem te luisteren. Ze wist mij precies te vertellen hoe mijn stem klonk en maakte me ervan bewust dat dit niet mijn eigenlijke stem is, maar een 'stemmetje' dat ik opzet als ik ‘moet’ spreken, en er voor mijn gevoel gelet wordt op wat ik zeg. Met behulp van de oefeningen die Barbara me heeft gegeven, kom ik bij mijn eigen stem. En die klinkt veel krachtiger dan dat ‘stemmetje’. Niet alleen mijn stem is hierdoor veranderd, ook mijn blik en hoe ik me voel: veel meer mezelf. Ik kan nu door middel van mijn eigen stem écht laten zien wie ik ben en kom veel professioneler over. 'Klink anders, verdien beter' is het motto van Barbara. Nou, ík geloof erin!’
Stefanie Kamstra - image consultant en visibility coach

Wil jij met mij werken? Laten we verder praten

Wil jij dat ik je help om moeiteloos een ijzersterke impact te gaan maken met de klank van je stem? En ben je bereid daar 1.997 euro (ex BTW) in te investeren? Laten we dan in gesprek gaan. Boek een gratis doorbraaksessie stempowercoaching met mij, via Zoom.

Het beste resultaat voor jou

Tijdens deze sessie analyseer ik je stem(klank) en vertel ik je hoe mijn onorthodoxe aanpak werkt. Eenmaal in gesprek met elkaar, voelen we vanzelf aan of we een goede klik hebben, zodat we het beste resultaat voor jou eruit gaan halen.

annemarie_timmermans_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_stempower

‘Barbara wist haarfijn te duiden hoe mijn stem overkomt, voelde goed aan wat daarachter zat en gaf me diverse oefeningen die ervoor zorgen dat ik anders en beter klink. Voor mij als keynote speaker en trainer is dat heel belangrijk. Mijn stem is immers mijn instrument, gevoelig en bevattelijk. Barbara werkt bovendien met  flair, sensitiviteit en humor.'

Annemarie Timmermans - gedragsveiligheidsexpert, auteur en spreker

darlaine_heitinga_stemcoaching_barbara_de_bruyckere_stempower

‘Met haar getrainde gehoor kon Barbara me precies vertellen waarom spreken voor mij nooit zo 'natuurlijk' voelde. Vervolgens liet ze me ontdekken hoe ik mijn stem kan inzetten om toch te doen wat ik het liefste doe: ruimtelijke verhalen vertellen en andere creatievelingen helpen uit hun schaduw te stappen. Ik pas haar adviezen over stemgebruik en gevoel overbrengen nu dagelijks toe.'

Darlaine Heitinga - interieurarchitect en design coach

tyana_golsteijn_barbara_de_bruyckere_stemcoaching_stempoweren
‘Barbara kon uit alleen mijn stem halen dat ik mijn Limburgse roots verstop. En dat ik daardoor bijna een karakter speel als ik ABN praat. Dat doe ik niet bewust, maar het gebeurt wél. Barbara liet me Limburgs praten en dan klink ik vrijer en speelser. Ze leerde me dat gevoel vast te houden als ik ABN spreek. Daardoor klink ik nu veel meer als mezelf. Heel boeiend. Een aanrader.'

Tyana Golsteijn - audio-engineer (Blackbirds Creatives)

Heb je nog vragen?

Kijk bij de veelgestelde vragen of neem contact met mij op.